Wednesday, December 8, 2010

Struudel-retsept

























Martsipani struudel

500 g lehttainast

150 g martsipani

100 g toasooja võid

1 dl suhkrut

2 muna + munakollane määrimiseks

2 spl jahu

tuhksuhkrut



Riivi külmkapist võetud martsipan, sega toasooja võiga. Lisa kaussi ka suhkur, jahu ning klopi munad.. Pane täidis ca 20 minutiks külmkappi.



Rulli tainas parajalt suureks ristkülikult (suurus 2x nii suur, kui suurt lõpptulemust soovid), aseta täidis ühele poolele, jättes servad tühjaks. Servad pintselda munakollasega ning keera tühjaks jäänud tainakiht täidisega poolele peale. Suru servad kokku. Määri tainas pealt munakollasega ning torka kahvliga mõned täkked pealmise tainakihi sisse.

Küpseta struudlit 200 kraadi juures ca 15-20 minutit, siis alanda temperatuur 180 kraadini ning lase veel 30-40 minutit küpseda. Küpsusastet kontrolli tikuga - kui täidise sisse torgatud tikk jääb puhtaks, on kook läbiküpsenud. Kui tikk jääb täidisega kokku ning pealispind on juba liiga tume, kata küpsetis fooliumiga.

Raputa peale ohtralt tuhksuhkrut ning lase küpseda veel 3-4 minutit 200-220 kraadi juures. Sellest moodustub mõnus karamelline pealispind.


Vaata lisaks õunastruudel siit

No comments:

Post a Comment