Thursday, December 9, 2010

Rukkileiva retseptid























**********************************
Rukkileivataignast pirukad

800 g – 1 kg rukkileiva jahusegu (Veski-
Mati)
0,5 l vett
50 g pärmi
soola, suhkrut
köömneid
Lahustada käesoojas vees pärm, lisada sool ja suhkur.
Lisada rukkileiva jahusegu ja segada hoolikalt. Katta
tainakauss kilega ja jätta kuni 2 tunniks soojasse ruumi
kerkima.
Kerkinud rukkileivatainas rullida 1-1,5 cm paksuseks
ümmarguseks või neljakandiliseks tükiks, panna sellele
täidis ning katta 1 cm paksuse tainaga. Ääred vajutada
kinni. Pealt määrida vee või piimaga. Küpsetada
eelsoojendatud ahjus 1800C juures 15-25 minutit.
Pirukaid võib valmistada mitmesuguste täidistega:
Liha-kapsatäidis
300 g hapukapsast
20 g rasvainet
100 g keedetud soolatud sealiha
Kapsad hautada keedunõus rasvaga pehmeks, segada
juurde kuubikuteks lõigatud liha.
Liha-seenetäidis
300 g keedetud sealiha
150 g kupatatud seeni
2-3 spl võid
75 g sibulat
200 ml lihaleent
50 g odratangudest ja 200 ml veest keedetud puder
soola
Hakitud lihale ja seentele lisada võis läbikuumutatud
hakitud sibul, vähehaaval lihaleem ja odratangupuder.
Täidis segada läbi ja maitsestada

Vaata lisaks:
Rukkileiva valmistamine

No comments:

Post a Comment