Pannkookide retseptid,magustoitude valmistamine.Kirju koera retsept,struudli tegemine,õunapommid...
Saturday, October 23, 2010
Rabarberikook biskviitkattega
Väga hea rabarberikoogi retsept.
Kate:
300 g rabarberit
4 sl suhkrut
kaneeli
Lõika puhastatud rabarber väikesteks tükkideks ning sega suhkru ja kaneeliga segamini. Jäta seisma taigna valmistamise ajaks.
Vahusta muna suhkruga. Lisa sulatatud või ja riivitud sidruni koor. Seejärel sega sisse omavahel segatud kuivained. Kõige lõpuks lisa hapupiim. Vala taigen küpsetuspaberiga kaetud koogivormi (kasutasin Ø22 cm vormi). Kata eelnevalt valmistatud rabarberi seguga. Puista peale veel veidi kaneeli (ja suhkrut) ning küpseta 175 kraadi juures ca 40-45 minutit.
Põhi:
200 g võid
5 dl jahu
5 spl suhkrut
2-3 muna
1/4 tl soola
Vahusta või koos suhkruga, lisa juurde 1 muna, vahusta ühtlaseks, siis lisa teine muna, vahusta ühtlaseks, siis lisa jahu, soola, lase köögikombainil või mixeril ühtlaseks massiks. Laotan tainas vaikselt pannile ja pane eelkuumutatud 175 kraadisesse ahju alumisse vahesse 15 minutiks küpsema.
Täidis:
4-5 rabarberit
1,25 dl suhkrut
Lõika rabarberid viiludeks, sega suhkruga. Lõika rabarberid enne biskviitkatte tegemist valmis ja jätta vähekeseks suhkruga seisma. Vala suhkruga segatud rabarberiviilud eelküpsetatud põhjale (koos tekkinud vedelikuga)
Biskviittaigna kate:
5 muna
6 spl suhkurt
2 spl kartulitärklist
5 spl jahu
Munavalged vahusta kõvaks vahuks. Munakollased vahusta koos suhkruga heledamaks vahuks. Munakollasevahule lisa vaheldumisi tärklis ja jahu ning ettevaatlikult munavalgevaht.
Kui põhi on 15 minutit küpsenud, võtsin ahjust välja, katsin suhkruga segatud rabarberitega seejärel biskviittaignaga.
Vaata lisaks veel rabarberikoogi retsept. http://www.noolis.com/?p=282
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment